Afstemning

Repræsentantskabet har vedtaget Helhedsplanen
Efter en lang og saglig debat valgte et klart flertal i repræsentantskabet d. 24. august. 2021 at stemme JA til helhedsplanen for Gellerupparken.

Brabrand Boligforenings øverste myndighed, repræsentantskabet, siger dermed JA til en Helhedsplan for Gellerupparken. Ved et Ja træder aftalen med Landsbyggefonden om at dække afdelingens lejetab inden for Helhedsplanens projektperiode i kraft. Landsbyggefonden har i Helhedsplanen tilkendegivet, at de vil støtte med 880 millioner kr. af Helhedsplanens samlede finansiering på 1,3 mia. kr.

Beboerne i afdeling 4 Gellerupparken har afventet repræsentantskabets beslutning for deres områdets fremtid. I juni 2021 nedstemte beboerne Helhedsplanen ved en Urafstemning. Her blev der afgivet 621 stemmer ud af dem stemte 321 NEJ mens 300 stemte JA. 

Nedrivningen af 7 boligblokke var allerede godkendt af Repræsentantskabet i 2019, og i går, tirsdag den 24. august 2021, godkendte de også en renovering, som udgør en væsentlig forandring af afdelingens blokke. Aarhus Byråd har godkendt aftalen på sit møde den 22. juni 2021.