Sådan sparer du på varmen i din husstand

Den helt åbenlyse grund til at spare på varmen er selvfølgelig at spare penge. Men bestræbelserne på at spare på varmen kan give dig et bedre indeklima med i købet. Din egen adfærd i huset har også indflydelse på dit varmeforbrug. Det er en god idé at holde øje med energiforbruget i din bolig. Du kan se varmeforbruget på Min Side.


Du kan sænke varmeregningen ved at følge disse råd:


Sørg for at alle radiatorer står på det samme

Indstil alle radiatorer i et rum ens og åbn dem samtidig. Det giver en bedre opvarmning at have 4 radiatorer på 25 % end én, der er skruet helt op.

Der skal varme i alle rum

Opvarm helst alle rum i boligen – også soveværelset. Luk døren ind til et rum, hvis du foretrækker, at det skal være køligere end resten af boligen.

Sænk temperaturen indendørs

Du kan spare både energi og penge på at skrue et par grader ned for varmen i hele eller dele af boligen. For hver grad du sænker temperaturen i boligen, kan du spare ca. 5 procent på varmeregningen. Så sænker du 2 grader, sparer du ca. 10 procent. Der bør dog minimum være 19 grader i alle rum.

Luk radiatorerne, når du lufter ud

Hvis vinduet er åbent, mens du lufter ud, så registrerer termostaten den kolde luft og begynder at varme op. Luft kraftigt ud, men i kort tid (5 minutter) om vinteren - så undgår du, at vægge og andet bliver kolde og mere energikrævende at varme op igen. Gulvvarmeanlæg bruger længere tid på at registre temperaturudsving, så her skal du ikke skrue op og ned i forbindelse med udluftning.