Boliggaranti ved fraflytning

Boliggaranti 

Hvis du som beboer får lyst til at bo et andet sted, flytte sammen med din kæreste eller flytte udenbys efter et job, har du med et boliggarantibevis mulighed for at ombestemme dig og flytte tilbage igen.

Boliggarantibeviset er et godt alternativ til fremleje af din bolig, hvor du som lejer stadig hæfter for din bolig, også selvom den er videreudlejet. Med et boliggarantibevis opsiger og fraflytter du boligen, men har en sikkerhed for, at du kan flytte tilbage til en bolig beliggende i samme område, som ligner den, du fraflytter. Boliggarantibeviset koster 900 kr. Det gælder i tre år, og det giver dig ret til at modtage tre boligtilbud på en bolig, der ligner den, du fraflyttede.

Hvis du inden for de tre år ønsker at flytte tilbage, skal du aktivere dit boliggarantibevis. Du vil derefter komme foran andre ansøgere på ventelisten til en bolig, der ligner den, du flyttede fra. Inden for tre måneder fra aktivering af dit boliggarantibevis, vil du blive tilbudt tre boliger.

Det kræver selvfølgelig, at vi har en ledig bolig at tilbyde dig. Viser det sig, at der ikke er en matchende bolig, vil vi tilbyde dig en bolig med samme antal rum og/eller størrelse, (+/- 10 m2). I forhold til placering og beliggenhed vil vi tilbyde dig boliger i denne prioriterede rækkefølge:

  1. bolig i den afdeling, du i sin tid fraflyttede.
  2. bolig i en anden AARHUSbolig-afdeling med samme postnummer.
  3. bolig i en anden AARHUSbolig-afdeling i et tilstødende postnummerområde.

Ved boliggaranti gælder de fleksible udlejningsregler. Vær også opmærksom på, at der ikke tages hensyn til etage, indvendige trapper eller husdyrstilladelser i boligtilbuddet.

 

Du kan købe et boliggarantibevis, hvis:

  • du opsiger en familiebolig eller +55 bolig (ikke ungdomsbolig, plejebolig eller værelse).
  • du betaler for beviset, inden du er frigjort fra boligen – dvs. før den såkaldte frigørelsesdato.
  • hele din husstand flytter.

Køb af boliggarantibevis Hvis du ønsker at købe et boliggarantibevis, og du opfylder ovenstående krav, skal du overføre 900 kr. til konto 3627 4620210099 senest den dag, du er frigjort fra boligen.

Husk at påføre dit brugernummer til AARHUSbolig på overførslen.

 

OBS

Garantibeviset gælder kun, hvis du har afklarede økonomiske forhold med Brabrand Boligforening.