Valdemarsgade

Nye boliger i historiske rammer

I Valdemarsgade i Aarhus Midtby - med Rådhusparken og Musikhuset som nærmeste naboer - ligger det gamle kasernehospital fra 1880. Bygningen har i de seneste år været brugt som kontor, men bliver nu omdannet til moderne boliger.

Ejendommen er bygget som garnisonssygehus, hvor lettere syge soldater kunne komme under lægebehandling. Den er sammen med Ridehuset og Officersbygningen de sidste tilbageværende aftryk fra kaserneperioden i Aarhus.

Gennem tiden har bygningen oplevet flere om- og tilbygninger. Nu står den foran en skånsom renovering, hvor bygningen vil blive ført tilbage til sit oprindelige udtryk, men opdateret til moderne standard.  

Valdemarshave 

Alt i alt bliver der 22 nye lejligheder i størrelser fra ca. 50-114 m2 i det gamle kasernehospital. Dertil kommer fælleslokale, depotrum og cykelparkering samt et fint lille udvendigt haveanlæg.

Samtidig med at det gamle kasernehospital bliver renoveret og ombygget, opfører CASA nye lejligheder på området af varierende størrelse fra mindre toværelses lejligheder til store penthouse-lejligheder med egen tagterrasse.

Hele området omkring det gamle kasernehospital får navnet ”Valdemars Have”, når renoveringen og nybyggeriet står færdigt. Det forventes, at boligerne som Brabrand Boligforening opfører står klar til indflytning i forsommeren 2019.