Sports- og Kulturcampus

Sports- og Kulturcampus kommer til at bestå af syv indendørs og udendørs faciliteter, blandt andet klatre- og cirkusinspireret bevægelseshus, bypark, beboerhus, nyt bibliotek med kulturskole og sundhedsklinik samt muligvis et badeland. Det bliver en smeltedigel mellem bevægelse, fordybelse og oplevelse, som inviterer alle indenfor. De syv faciliteter opføres løbende fra 2018 frem til 2022.

Sports- og Kulturcampus bliver et nyt samlingssted i Aarhus med stærk arkitektur og op mod 600.000 besøgende årligt. Det skal være en attraktion på linje med byens øvrige store attraktioner, og et sted som hele byen kan være stolt af. SKC bliver opført i den fornyede bydel Gellerup og spiller en central rolle i realisering af helhedsplanen, som har til formål at transformere Gellerup og Toveshøj fra et udsat boligområde til en attraktiv og mere diverst sammensat bydel i naturlig sammenhæng med det øvrige Aarhus.

Netop ved at etablere et attraktivt sports- og kulturområde – der appellerer, ikke blot til områdets eksisterende beboere, men også til borgere fra resten af Aarhus og opland - er det muligt, at fremvise bydelens fornyede potentiale og dermed tiltrække nye og mere ressourcestærke beboere, som kan øge diversiteten i beboersammensætningen.

Visonen for Sports- og Kulturcampus er at:

  • Tiltrække besøgende fra Aarhus og omegn
  • Skabe opmærksomhed om områdets udvikling
  • Forbinde området med positive oplevelser og fortællinger.
  • Skabe stolthed og ejerskab hos beboerne og byens borgere.