Plads til det mest nødvendige - ekstra plads til fællesskab!
De ungdomsboliger, som Generationernes Hus har at tilbyde, er inspireret af ”tiny houses” konceptet, hvor less is more, hvor der er fokus på kvalitet og pladsudnyttelse – og hvor hver en kvadratmeter er udnyttet til fulde!

Ungdomsboligerne indgår i mange forskellige konstellationer i huset. Nogle ungdomsboliger er placeret i naboskabsklynger, andre i bofællesskabsklynger – enten med blandede boligtyper eller med rene ungdomsboliger. Alt efter hvor boligen er placeret, så varierer boligstørrelsen og adgangen til fællesarealer.

Der findes fire forskellige typer af ungdomsboliger med hver sin indretning, alle boliger er et-værelses. Den mindste boligtype er den, du finder i bofællesskaberne; de er 21 m2, mens dem, du finder i naboskab, er 28 m2.

I den største model (i naboskabet) er der integreret køkken til madlavning i boligen, mens der i den mindste lejlighedstype kun er et lille tekøkken, da madlavningen primært vil laves i bofælleskabets fælleskøkken. 

Uanset boligtype så er der i alle lejligheder lagt stor vægt på dagslyset og kontakten til omverdenen. Der tilbringes ofte mange timer i boligen med studier og lektielæsning, derfor har lys og atmosfære i boligen været prioriteret højt. Boligernes vinduesparti består af både fransk altan og et sideparti, som kan bruges til vindueskarm eller som siddeplads med udsigt til omverdenen. 

I alle lejligheder er der gennemtænkt opbevaring i boligen i form af skabe langs loftet. Derved optager opbevaringen ikke plads på gulvet. Det gør det muligt at bruge gulvarealet til arbejdsplads, seng og spiseplads trods de meget få kvadratmeter.