Godt fællesskab og naboskab er fremtiden

Gode naboer, nem aftensmad og børnepasning lige i nærheden. Et godt fællesskab kan lette en travl hverdag, og netop dette er, hvad Generationernes Hus kan tilbyde.


Naboskab og bofællesskab

Huset har to boformer: Naboskabet og bofællesskabet. Det giver forskellige grader af privatliv og fællesskab. Nogle vil deles om køkken og stue, mens andre helst vil have deres eget.   

Når du vælger en bolig i Generationernes Hus, kan du vælge boliger med forskellig størrelse og mere eller mindre fællesskab. Størrelse på boligen afhænger af dit valg af boligform.

Uanset boligform, så er alle boliger private uden nogen form for gennemgang for husets øvrige beboere.

I bofællesskabet har man, ud over det private rum, et fællesområde til deling med de øvrige beboere i ”boklyngen”. Fællesområdet består af opholdrum, køkken og i mange klynger også en terrasse. Det er i fællesområdet, at klyngens sociale liv og fællesskab kan tage form. 

I naboskaberne er arealet til fællesrum beskåret til fordel for større boliger. I naboskabsklyngerne er der med andre ord ingen delte fællesarealer i tilknytning til ens bolig - kun dem, som huset i øvrigt byder på, og som er åbne for alle i huset. 

At bo i naboskab og bofællesskab sætter forskellige krav til dig som beboer. Fællesskabet kan kun opstå, hvis beboerne i klyngen ønsker at deltage. Det er derfor vigtigt, når du skriver dig op, at du tager stilling til, om du ønsker at bo i naboskab eller bofællesskab med husets øvrige beboere.

Familieboligerne
Fleksibilitet, dagslys og rummelighed er det, der karakteriserer familieboligerne i Generationernes Hus. En stor del af boligerne afgiver en del af boligens kvadratmeter til fællesområder - særligt i bofællesskabet. Selv om nogle boliger kan ses som "minimalboliger" kvadratmetermæssigt, så er rumoplevelsen og funktionaliteten i top, så hver kvadratmeter af boligen er fuldt udnyttet. Indbygget opbevaring er derfor indtænkt i alle rum.  

Mange af familieboligerne er placeret i hjørnelejligheder, med kig og dagslys mod flere verdenshjørner. 

Familieboligerne fås med seks forskellige indretninger, med tre eller fire værelser. De lejligheder, som ligger i bofællesskab, er 60 m2, mens de, der ligger i naboskab, er 80 m2. 

Alle boliger er indrettet efter samme princip med et centralt opholdsrum bestående af stue/opholdsrum og et lyst køkken samt to eller tre tilstødende værelser, alt efter størrelsen. For at få mest ud af boligens kvadratmeter er værelserne placeret med direkte adgang fra opholdsrummet, så der ikke er spildplads til en fordelingsgang. 

Alle familieboliger har glæde af tre store vinduespartier. Et parti med fransk altan og et med siddeniche, hvor udsigten kan nydes. Lejlighedens badeværelse er velindrettet og er stort, uanset bolig størrelse. På badeværelset er der klargjort til installering af vaskemaskine og tørretumbler. 

Alle lejligheder har integreret opbevaring i forbindelse med entreen, mens den øvrige depotplads findes i kælderen.  

Alle de viste plantegninger er vejledende. Der kan derfor være en anden indretning, end den der er vist.